תמא 38/ פינוי בינוי

שאלה:

האם רוב דיירי הבניין רשאים לכפות על המיעוט פרויקט תמא 38/ פינוי בינוי,
או שהמיעוט יכולים לטעון שבשעת קניית הדירה עוד לא היה חוק זה וממילא לא על דעת כן השתתפו?
בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה,

מסגרת הרחבה של תמ"א 38 שהיזם מקבל את הגג לעצמו ובתמורה משפץ ומרחיב לכל הדיירים יכולים המועט לכפות על הרוב – ראה כאן.

אבל תכנית של פינוי בינוי לא ניתן לכפות על המיעוט וגם אם יש דייר אחד שמסרב לא ניתן לכפות עליו למרות שהוא מעכב את שאר הדיירים בבניין – ראה כאן.

בהצלחה.