האם מותר לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות בין המצרים, ובמסיבת סוף שנה?

שלום
אני מנהלת משפחתון, גילאי התינוקות הם בין שנה לשנתיים וחצי.
האם מותר לעשות מסיבת סופשנה בשיתוף האמהות עם מוזיקה בטייפ-לא בכלי אחרי י"ז בתמוז לפני ר"ח אב. לפי מנהג האשכנזים.

תשובה:

שלום רב

אין להשמיע מוזיקה בימי בין המצרים. אגב במקרה שלך נדמה שהתינוקות כלל אינם זקוקים לכך, והאמהות בודאי תדענה לוותר מחמת אבלות החורבן.

מקורות:

עי' שו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' קסו, ח"ג סי' פז, ח"ד סי' כא) ושו"ת ציץ אליעזר (חט"ו סי' לג, וע"ש ובאג"מ שאפילו המוקלט משירה בפה יש לאסור בימי בין המצרים וכ"ש במוזיקה של כלי זמר אפילו שקטה. אגב, גם למנהג בני ספרד מחמירים שלא לשמוע מוזיקה מי"ז בתמוז כמו שכתב ביחוה דעת חלק ו' סימן ל"ד, וממילא אם ההורים משתתפים שם אסור, אך אם אינם משתתפים כיון שהקטנים בגיל זה אינם בני חינוך לאבילות מותר להם לשיר ולשמוע מוזיקה, והגננות כיון שהם עסוקות במלאכתם אינם נהנות משמיעת השירים (כך כתב הגר"נ קרליץ שליט"א בספר חוט השני שבת חלק ד'). וכאשר הילדים שרים רק בפה מותר כמו שכתב בקובץ מבית לוי בשם הגר"ש ואזנר שליט"א וכן הביא בספר מצות ספירת העומר מהגר"נ קרליץ שליט"א וכן כתב בקונטרס לקנות חכמה בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל אולם, נראה שאין להקל בזה גם לקטנים אלו כאשר אין בכך צורך עבורם, שהרי הגננת שומעת את המוזיקה ונהנית גם היא. ובכל מקרה, לענין מסיבות ילדים שאם ההורים משתתפים אסור לעשותם עם שמיעת מוזיקה.