תשמיש כשתינוק ער

שאלה:

ראיתי אצל הרב מרדכי אליהו שכותב שמותר לשמש כשהתינוק ישן ,
אם התינוק ער בחדר אחר אסור ?
איך אפשר לוודא את זה ברגע נתון ?

תודה לרבנים

תשובה:

מותר בהחלט, הכוונה כאשר הוא ער בחדר ויכול לראות, וגם זה בעיקר יש להקפיד כאשר הוא גדול מעט מבין וזוכר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. במחילה במשנה ברורה מביא בשם הזוהר שתינוק יונק אסור לשמש כל זמן שהוא ער… ואולי הכונה שמא יבא לאכול ואז יצטרכו להמתין מהלך מיל

  2. אשמח להתייחסות הרבנים למגיב הנ"ל האם באמת יש חילוק ? כי יכול להיות שיתחילו ופתאום ירצה יחס התינוק וכו' , אני לא מוצא את המילים המדויקות אבל כמדומני שתינוק יונק כל עוד שהוא ער לא ישמשו , משמע שמדובר בתינוק קטן מאוד

  3. בדברי יציב א קד ובשו"ת ויען יוסף מבואר שאין איסור לשמש כשהתינוק ער אלא עצה טובה בעלמא היא כיון שאי אפשר להניק 18 דקות או יש מקילים 9 דק' ואם יבכה וכו' אולי תזדקק לכך.