שריית חלב בכלי בשרי

שאלה:

שלום, מילאתי חלב קר בקערה בשרית, והחלב שהה בכלי פחות משעתיים להערכתי, האם זה בסדר? האם השרייה בעייתי רק מעת לעת, ז"א לאחר 24 שעות או שיש דעות שמחמירות גם בפחות מכן?

תשובה:

בדבר שאינו חריף, כפי שציינת דין כבוש כמבושל הוא רק ב24 שעות ואין צד להחמיר בפחות מכך, ראה סי' קה. כמובן שלכתחילה אסור לעשות זאת, אבל אין צורך להכשיר את הכלי וגם החלב כשר לאכילה. בדבר חריף הכבישה היא ב18 דקות, ראה אוהל יעקב סי' צו סעי' כ. וראה שם שיש שהחמירו כבר ב6 דקות.

ברכה והצלחה