קבלת פיצוי על פי בית משפט

שאלה:

שלום וברכה.
נער צעיר נפגע מינית על ידי נער צעיר אחר [מתחת לגיל 18, אך מעל גיל 13]. במסגרת ההליך הפלילי נגד הנער הפוגע הוא חויב בתשלום פיצוי כספי לנער הנפגע. האם מותר לקחת את הכסף.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין סמכות לבית דין רבני [פרטי] לעסוק בתביעות פליליות, ולכן מותר לנתבע בעברה פלילית לפנות לתביעה פלילית בבית משפט, אבל את התביעה אזרחית אסור לו לתבוע בבית משפט. ולכן אם הוטל על התובע בבית משפט פלילי קנס כספי, מותר לנתבע לקבל את הפיצוי.

בהצלחה.

מקורות:

תביעה אזרחית חייבת להיות בבית דין רבני בלבד. תביעה פלילית שאין סמכות לבית דין לדון, הורה לי הגאון הרב זלמן נחמיה גולדברג זצ"ל שמותר לצדדים לפנות לבית משפט, והרי הם כשליחי בית דין בדברים אלו.