משניות אותיות נשמה

שאלה:

שלום
שמעתי שחשוב ללמוד לעילוי נשמת הנפטר משניות הפותחות באותיות שמו ובאותיות "נשמה". האם רק לקרוא את המשניות, או ללמוד אותן עם פירוש?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש להשתדל מאוד להבין מה שלומדים, לפחות ברמה הבסיסית, הרעיון הוא שסגולת לימוד התורה תעמוד לנפטר, ולגרוס סתם משניות בלי הבנה איזה טעם יש לזה… טוב מעט עם הבנה מהרבה בלי הבנה. יש משניות מבוארות עם פירוש משולב וכו'.

בהצלחה