מכירת דירה בצמוד למדד בניה

שאלה:

הסכם אופציה לקנית דירה (עמוד אחד) שנכתב בו מחיר הדירה ולא צוין ענין מדד בניה, ושולם סך של 100 אלף בחתימת אופציה. ומאידך צוין בהסכם האופציה כדלהלן :הסכם זה משקף נתונים עיקריים כאשר מוסכם שיתר הסעיפים הקשורים לחוזה יוכנסו לחוזה כשיחתם.
היזם טוען שלפי זה בחוזה יוספו עוד סעיפים שמקובלים, והוא הדין לענין מדד בניה המקובל , אלא שמאידך יש הסכם שנאמר בו מחיר ואין אזכור למדד, כך שסעיף מדד אליו לא כוון במה שנרשם כי יתר הסעיפים יוכנסו לחוזה.

תשובה:

שלום וברכה,

מקובל בכל חוזי מכירה של דירות מקבלן שהמחיר מוצמד למדד הבנייה, ולכן הקבלן יכול להצמיד את המכירה למדד הבנייה, והעובדה שקבעו מחיר לא מהווה הוכחה על וויתור למדד הבנייה.

בהצלחה.