לתת מתנה בחתונה

שאלה:

שלום כבוד הרב

היה לי אירוע בר מצווה באדר זוג חברים של משפחה בואו ונתנו מתנה 400שח להם יש גם אירוע ורק אשתי הולכת {אין הפרדה מלאה } עם אני חייב {גזל } גם 400שח או פחות כמו 300שח עם אין בזה רבית

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

המתנות שנותנים בשמחות הם נדיבות לב שאחד נותן לחברו, ולכן אין חובה לתת מתנה למרות שהוא קיבל מתנה מאותו חבר בשמחה קודמת. ולכן אם מחזיר מתנה קטנה אין איסור גזל, ואם נותן מתנה גדולה יותר אין איסור ריבית. אבל ראוי לתת מתנות כפי הנהוג, ובפרט אם הוא קיבל ממנו מתנה בעבר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.