איסור משקלות לעומת איסור אונאה

שאלה:

רציתי לשאול אם הלאו דמשקלות הוא רק במכירת סחורה או גם בפועל שדורש כמה שקלים יותר כי הוא חושב שמגיע לו יותר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש בתורה שני נושאים שאין ביניהם קשר. איסור משקלות שם המשקל מזייף, ואדם גובה תשלום לפי משקל אחר ממה שנקב בו, ויש איסור של אונאה, שלפיו אדם לוקח תשלום העולה על המחיר בשוק. לכל דין יש את כלליו ופרטיו, איסור אונאה בכלל הוא רק בדבר שיש לו מחיר קבוע בשוק כמו מוצרים בפיקוח, יש מוצרים שמטבעם אין להם מחיר נקוב ואולי רוב המוצרים היום הם כאלו שבכל חנות נמכרים במחיר אחר.