פגישה בין מדריך לקומונרית בתנועת הנוער

שאלה:

אני מדריך בתנועת נוער יש לכל אחד שיחה אישית עם הקומונרית בסוף שנה האם זה מותר הלכתית
יש אפשרות לעשות את זה בטלפון
אני ישמח למקור
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאין בעיה של יחוד אין איסור של ממש בפגישה כזו, ככל ששומרים שם על צניעות וריחוק מתבקש, כמו שאפשר ללכת לבנק, או פגישות עסקים וכו'. רק כמובן שיש בזה חוסר צניעות בולט משתי סיבות: 1. מדובר בשיחה אישית על איך אתה מרגיש עם עצמך ועם הקבוצה, מה התוכניות שלך וכו', פגישות כאלו טבען להיות יותר קרובות ומקרבות, וזה לא צנוע. 2. הגיל שלכם והאוירה הכללית שלתנועת הנוער.

לכן, ככל שניתן לעשות זאת בטלפון אז למה לא?!

מציעים לך אפשרות שיותר טובה ונכונה הלכתית, אין כל טעם לחפש הקלות ולעשות זאת בדרך אחרת.

ברכה והצלחה, תזכה לקדש שם שמים בכל הליכותיך.