מחויבות יועץ משכנתא

שאלה:

קבעתי עם יועץ משכנתאות שיתן לי הצעה טובה עם אחד הבנקים והוא באמת השיג וכבר סגרנו עם הבנק, רק שלא התחלנו לשלם את המשכנתא עקב התקדמות הבנייה ולנו זה היה עדיף מכל מקום אחרי כמה חודשים הבנק ביטל את הריבית שאז קיבלנו ועכשיו עם נרצה הריביות יהיו יותר גבוהות ואני שואל עם היועץ יכול לומר לנו שהוא לא רוצה להתמקח עם עוד בנקים כי הוא כבר עשה את העבודה שלו או שמכיוון שבסוף לא סגרנו איתם סופית הוא עדיין מחוייב לנסות להשיג לנו ריביות נמוכות בין הבנקים?

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לבדוק את החוזה שיש בין היועץ לבין הלקוחות. מעיקר הדין אם היועץ סיים את פעולתו והוציא אישור עקרוני לקבלת המשכנתא, היועץ זכאי בתשלום עבור עבודתו, ולא מחייבים אותו להמשיך לעבוד אם השתנו אח"כ הריביות בבנקים. ולכן במקרה שלכם אם היועץ סיים את עבודתו, ואתם התעכבתם מלקחת משכנתא, אתם לא יכולים לדרוש מהיועץ שיעשה עבודה חדשה, כיון שהוא מצידו סיים את העבודה שלו.

אלא יש סעיף בחוזה של היועץ שכל עוד ולא קיבלתם משכנתא בפועל אתם לא צריכים לשלם, הדין ישתנה ואתם לא חייבים לשלם.

בהצלחה.