לרשום טיפול על שם אח כדי לקבל החזר כפול

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול- במקצועי אני פסיכולוגית ופגישה אצלי עולה 400 ש"ח.
ביקשו ממני בקשה כזו:
על מנת לקבל החזרים עבור מטופלת מקופת חולים
ביקשו ממני לכתוב 2 קבלות אחת של 200 עבור אותה מטופלת
ועוד קבלה של 200 על שם אחיה של אותה בת.

קופת השכונה מממנת את החצי השני של הטיפול
הם הציעו לעשות זאת כדי שיוכלו לקבל החזר מלא מקופ"ח
אילולי כן, קופת החולים נותנת עד 175 ש"ח.
וקופת השכונה רוצה לתת עבור אותה נערה 200 וכך לחסוך את המימון של האח (אם הבנתי אותם נכון)
האם מותר לי לעשות דבר כזה מבחינה הלכתית כשהאח לא מגיע אלי לטיפול?
תודה ורק טוב

תשובה:

שלום וברכה,

אין כל היתר לרשום קבלה על שם מטופל שלא הגיע לטיפול, ויש בדבר משום איסור גזל. ולכן אסור לך לכתוב קבלה על שם אח נוסף כשאת מטפלת בלקוח אחד בלבד.

בהצלחה.