זיכוי כספי עבור קלקול במוצר הרכישה

שאלה:

הזמנתי מולטימדיה באליאקספרס והיא עבדה מצוין
לאחר שבוע התקנתי רמקולים והייתי לי טעות בהתקנה ונהיה קצר והמולטימדיה נשרפה יש פיוז שאמור להגן מקצרים והוא לא הגן
אבל אני לא יודע אם הוא אמור להגן מקצר כזה או רק משינויים קטנים בחשמל
שלחתי הודעה לאליקספרס כתבתי שהתקנתי רמקולים ובמקום שהפיוז יגן על המולטימדיה היא נשרפה
הם הביאו לי זיכוי חלקי
השאלה אם זה גזל כי אין לי מושג איך הבינו את השאלה שלי כי אני כתבתי בעברית והם משמשים בתרגום יתכן שהם הבינו שהמולטימדיה עצמה עשתה קצר כי האמת שחשבתי שהם יתנערו מזה מכיוון שאני עשיתי קצר
השאלה אם יש חשש בזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם כתבת נתונים נכונים – שהרמקולים שחיברת שרפו את המכשיר, והם שלחו לך זיכוי כספי, מותר לך לקבל את הזיכוי, ולא משנה אם הם הבינו את התרגום של גוגל או לא, אתה טענת את שלך והם החליטו לזכות ולא להיכנס לדו"ד. האיסור חל רק אם הלקוח משנה את הנתונים ומוציא זיכוי בערמה. אבל אם לא היה שינוי בנתונים אין חשש גזל.

בהצלחה.