התאמת ספר מוסר לאדם

שאלה:

איזה ספר מוסר מומלץ יותר לתיקון המידות בין אדם לחברו?פלא יועץ או אורחות צדיקים?

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

כל אדם לומד מה שהוא מתחבר אליו יותר, הסוד של לימוד המוסר הוא החיבור האישי שלך לספר. לכן, לפעמים דוקא ספר חדש יותר מהדורות האחרונים עשוי להועיל יותר, כי הוא יותר מדבר על ההתמודדויות שלנו, ובשפה יותר קרובה אלינו. תיגש לחנות ספרים גדולה באיזורים החרדיים ותראה מה יש להם להציע ולמה אתה מתחבר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בסגנון זה בין ספרי היסוד יש גם חובת הלבבות, מעלות המידות. אבל אני חוזר שוב, יתכן מאוד שדוקא תצליח להפיק תועלת מעשית יותר מספרי הרב שמשון פינקוס, או ספרי הרב אביגדור מילר וכדומה. נכון שאלו ספרי יסוד שעצם ידיעתם היא הרחבה של ידיעתך התורנית, אבל מבחינת ישום ותועלת מעשית, יתכן שתתחבר יותר באופן הנ"ל.