הלוואה לצורך מימון רכב

שאלה:

האם מותר לקחת הלוואה למימון רכב האם יש חשש ריבית

תשובה:

שלום וברכה,

אם הרכב מיועד לעסק מותר לקחת הלוואה עם ריבית. אם הרכב מיועד לשימוש פרטי, לכתחילה עדיף שלא לקחת הלוואה בריבית. ואם יש לו עסק צדדי ויש היתר עסקה לחברה שנותנת הלוואה – המיקל יש לו על מה לסמוך.

בהצלחה.

מקורות:

בהלוואה עם ריבית מותרת כאשר עורכים היתר עסקה – כיון שההלוואה היא לצורך עסק וההלוואה היא חצי מלווה חצי פיקדון. אולם אם הלווה לא משתמש בהלוואה לצורך עסק, לא מועיל ההיתר עסקה, כיון שאינו עושה עסק עם הכסף שמקבל. ויש מהפוסקים שהקילו אם יש לו עסק צדדי שבמקום לפרק את העסק לצורך מחיתו ולכן לוקח הלוואה כדי שהעסק יהיה קיים, וא"כ יחשב שלוקח לצורך מטרת העסק.