איסור לבועל

שאלה:

האם יש מצב כל שהוא להתיר אשת איש לבועלה לאחר שכמה חודשים היא פרודה מבעלה, נמצאת בתהליכי גירושין ואינה מקיימת עמו יחסי אישות?

תשובה:

שלום רב,

לא. זה איסור גמור. ישנם שנימרכיבים באיסור לבועל. האחד מחמת שעברה על איסור אשת איש, ובזה אילו היתה שוגגת ולא היתה מודעת לכך שהיא אסורה, לדוג' אשת איש בחו"ל שהתגרשה אזרחית ואינה מודעת לכך שהיא עדיין זקוקה לגט כדי להתיר עצמה לאחרים, לא נאסרת לבועלה. בנוסף, גם במקרים שהיא שוגגת, לפעמים אם זה נחשב למעילת מעל בבעלה היא נאסרת כפי שפסק המהרי"ק שהובא בשו"ע סי' קעח. ובכל מקרה אם יש משהו יותר ספציפי תמיד עדיף לשאול באופן ספציפי ולא כללי.