תשלום דמי מזונות ילידים מנישואין קודמים ממעשרות

שאלה:

נישאתי בשעה טובה בשנית,
לבעלי שלושה ילדים מנישואים קודמים
שאלתי האם מותר לי להפריש את המעשרות משכר העבודה שלי עבור דמי מזונות שהוא מחויב לתת לילדיו. (הילדים אינם גדלים אצלנו אלא מתראים ע"פ הסדר ראיה.)

תשובה:

שלום וברכה

דמי המזונות זה בעצם חיוב כספי שמוטל על בעלך, כלומר, כאשר את נותנת מזונות, את לא נותנת כאן לילדים אלא לבעלך, הם מצידם מסודרים. לכן, ככל שאתם לא עניים ובעלך אינו זקוק לקבל כספי צדקה, אין מקום לשלם את המזונות מכספי מעשרות. אמנם מה שמעבר לחיוב המזונות, למשל הם זקוקים לאיזה טיפול שיניים שנניח שאינו כלול וכדומה, זה אפשר לתת להם ממעשר. אם אתם דחוקים ומחמת חוב המזונות קשה לכם כלכלית, יש להקל בכל מקרה, בפרט אם יש ילדים מעל גיל 13. וראי עוד כאן.

בשורות טובות וחיים טובים ומאושרים.