תביעת פיצויים על תאונת דרכים מהנהג הפוגע

שאלה:

שלום,

בן שלי נפגע בתאונת דרכים, ופניתי לעו"ד לטפל בתביעה נגד הביטוח (ביטוח חובה, רק בנוגע לנזקי גוף).
לתומי, סברתי שהתביעה הינה אך ורק מול חברת הביטוח, אולם כאשר הגיעה לידינו טיוטת כתב התביעה, נוכחתי לראות כי גם הנהג הפוגע מופיע שם כנתבע, כצד לתביעה.

האם זה תקין מבחינת דין תורה? האם מבחינת אחריות הנהג והתביעה האישית כנגדו, לא צריך לפנות קודם כל לדין תורה? האם אין בזה משום פנייה לערכאות?

(אני שואל רק לגבי תביעת הנהג, אני מניח שלתבוע את חברת הביטוח זה תקין, נא תקנו אותי אם אני טועה)

בברכה"ת ותודה מראש,

תשובה:

שלום וברכה,

אתה תובע את הנהג, והביטוח של הנהג מכסה את החובה של הנהג. ולכן זה נחשב שאתה תובע את הביטוח למרות שכתב תביעה כתוב שזה נגד הנהג. ומותר לתבוע את הביטוח בערכאות משום שהם אינם יכולים לפצות בתביעה בדין תורה. בנוסף, ניתן לומר שאין זה תביעה מולם אלא הביטוח התחייב לשלם לנפגע כפי החוקים והוראות של בית משפט, וא"כ אין זה תביעה מולם אלא בירור כמה עליהם לשלם לנפגע. ואין כאן תובע ונתבע כיון שהם אינם מכחישים את התביעה, ואין להם דו"ד מול התובע ולכן זה בירור כמה הם חייבים לשלם.

רפואה שלמה ובהצלחה.