קריאה לבעלי חיים בשמות בני אדם

שאלה:

שלום תמיד הרגשתי לא בנוח כששמעתי שבעלי חיים קרויים בשמות בני אדם ובפרט בשמות מהתנ"ך.
לעומת זאת חשבתי שאולי לקרוא לכלב לדוגמא בכינוי "צחי" שזה כינוי ליצחק זה לא ביזיון לשם. צחי זה המצאה של בני אדם וכמו שם בפני עצמו.

ואם נגדיל לעשות וניקח לדוגמא את הגירסא הלועזית -ונקרא לחיית המחמד שלנו בכינוי כגון "סול" קיצור של סולומון (שלמה בעברית) זה עוד פחות מהווה קושי בעיני מבחינת התחושה.
מה ההלכה בנושא זה?

תשובה:

אין בזה הלכה… אם מצינו בתורה ובנביאים בכל ההיסטוריה שאנשים נקראים בשמות בעלי חיים, אריה דב זאב צבי ואפילו שפן וארנבת וכו', אז גם להיפך לא נורא כל כך… כמובן לא על שם אנשים ספציפיים… ואם כוונתך שיצחק זה רומז ליצחק אבינו, לא בהכרח, יש המון בני אדם שקרויים יצחק שלא על שם יצחק אבינו אז מה יש אם גם האוגר שלך בבית יקרא כך? זה לא ענין של הלכה אלא של הרגשה, ובזה כמובן כל אחד יעשה כפי שהוא מרגיש…