צדקה עד חומש

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי כמה שאלות לגבי תאווה של לחץ של כסף

1.) תמיד אני חושב על כסף כלומר אומר על עצמי אין לי מספיק כסף או יש לי קצת (מדובר במשכורת צבאית)

אבל מאוד מאוד רוצה לתת צדקה אבל כמובן שאני נותן צדקה פחות חושב על הלחץ על התאווה אבל אפשר להגיד בסדר כסף זה לא בא איתך לעולם הבא רק מצוות.

ואני בן אדם שאוהב להרבות במצווה צדקה האם להמשיך לקיים את המצווה?.

תודה מראש .

תשובה:

שלום וברכה

בודאי לקיים את המצוה אבל לפי היכולות שלך, ותמיד לזכור את ההלכה שהמבזבז – כלומר הנותן צדקה מנכסיו, אל יבזבז יותר מחומש, חמישית ההכנסה ולא יותר, כדי שלא תבוא לסחרור כלכלי.

מקורות:

ראה הפרטים בביאור הלכה בסי' תרנו.