חלוקת הזמנות לחתונה בשבת

שאלה:

האם מותר לחלק הזמנות לחתונה או בר מצווה בשבת בבית כנסת כשהחתונה באמצע השבוע.

תשובה:

שלום וברכה

אין לחלק הזמנות בשבת משום איסור הכנה משבת לחול, ומשום חשש שטרי הדיוטות. אמנם יש שכתבו שהואיל ומדובר בשמחה של מצוה, אם הוא משער שלא יוכל לפגוש את האנשים באמצע השבוע וללכת לבתיהם זו טירחה גדולה מאוד יש להקל, וכמובן לא ידביק את המעטפות.

מקורות:

על דעת המיקל ראה פסקי תשובות סי' שז אות יט בשם שו"ת מנחת דוד ח"ב סי' מ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם יש יותר מקום להקל במקרה שלא ידוע לו היכן גרים אותם מוזמנים וממילא אם לא יתן להם בשבת לא ימצא אותם כלל ולא מדובר רק בטירחא יתירה.