הקלטת שיר לחתונה בשעות הסדרים בישיבה

שאלה:

שלום וברכה!
אנחנו רוצים להקליט באולפן שיר לכבוד אח שמתחתן אנחנו יודעים שהוא מצפה לזה כי זה משהו שמקובל אצלנו,
זה ביטול תורה אם אחים שלי יצאו מהישיבה/מהכולל בשביל ההקלטה?(אין אפשרות לסדר את זה בשעות אחרות)
תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

ברור שיש כאן ביטול תורה, תעשו כל מאמץ שזה לא יפגע בשעות הלימוד, יש אולפנים פרטיים שעובדים דוקא בשעות הלילה… אם זה לא מסתדר וזה יגרום לו צער, לשיקולכם, הכלל הוא שמבטלים תלמוד תורה למצוה שאי אפשר לעשותה על ידי אחרים, ואם זה יגרום צער או בושה לחתן ביום חופתו, יש מקום בשעת הדחק גדול זה להקל, אבל שוב, אני בטוח שניתן למצוא פתרון בנקל, ואדרבה, באולפן פרטי יצא לכם גם זול יותר..

מזל טוב.