האם חייב לשלם נסיעות למי שבא לחתום על חוזה שכר

שאלה:

היי
האם אני כמעסיק חייב לשלם לפי ההלכה דמי נסיעות, או תשלום על זמן למי שבא לראיון עבודה, או למי שעבר ראיון ובא אליי לחתימת חוזה והסבר על העבודה, זה יכול גם לקחת 3 שעות, ההסבר וחתימת החוזה.
האם יש חיוב לשלם נסיעות?
האם יש חיוב לשלם על הזמן?

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום דמי נסיעות חיובו לפי המוגדר בחוק, במקרים שהחוק מחייב לשלם דמי נסיעות חייב המעביד לשלם דמי נסיעות, כמבואר במשנה (ב"מ דף פג, א) השוכר את הפועלים…. הכל כמנהג המדינה.

אדם שמגיע לראיון עבודה או לחתימת חוזה אין צורך לשלם לו דמי נסיעות וכן אין צורך לשלם עבור הזמן שהתבטל, כיון שהוא מגיע לטובת עצמו ולא לעשות עבודה למעביד.

בהצלחה.