שמע ישראל וocd דחוף

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי ocd וזה מאוד מקשה עלי בקריאת שמע, אתמול נגיד השקעתי שעה רק כי לא הצלחתי לקרוא את הפסוק הראשון,מה לעשות? ומה עם איני מצליח לקרוא את הפסוק בראשון באופן טוב?

תשובה:

צריך לקרוא רק פעם אחת וזהו, לא משנה איך זה יצא! לא חוזרים שוב ויהי מה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כמו כן אני גר בבית חילוני, אז קורה שאנשים קוראים לי בזמן קריאת שמע? עלי להתחיל הכל מהתחלה? ומה עם אני עוצר כי אני מבקש מה' סליחה על מחשבה שקפצה(זה האימפולס של הocd )

  2. לא צריך לענות באמצע קריאת שמע, ואם תקרא כמו שאמרתי לך זה יקח בסך הכל שלוש דקות.
    לא צריך לבקש סליחה מה', אסור באמצע ק"ש.