להעביר זכות מכירה לאחרים

שאלה:

שלום וברכה

לפני כשנה רכשנו מיטות בחנות רהיטים שמנוהל ע"י אברך יר"ש,
המיטות שקיבלנו לא תאמו להזמנה שלנו, ולכן המנהל סיפק לנו מוצר חדש אבל גם זה לא היה תואם,
ניסינו בכל דרך אפשרית לקבל את המוצר שהזמנו אבל המוכר די התעלם מהמצב…
לאחרונה פנינו שוב לחנות ושאלנו מה ניתן לעשות, הגענו בהצעה שאולי נמכור את המיטות שלנו ונקנה אצלו חדש בחצי מחיר, המנהל אישר,
שאלתינו היא האם מותר לנו להעביר את הזיכוי לרכישת מיטות חדשות לבן משפחה? או שהיא חייבת להגיע אלינו? הרי המוכר אישר מיטות חדשות בחצי מחיר
תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם להעביר את זיכוי הקנייה לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

אתה והמוכר התפשרתם על הטעות שנעשתה בעסקה, והמוכר חייב לספק לכם כפי הפשרה שסוכם, והזיכוי שהמוכר נותן זה לא מתנה אלא חייב לספק את זה בגלל רכישה שרכשתם, ולכן מותר לכם להעביר את הזכות שלכם לאחרים ואין המוכר יכול להתנגד.