כרית זכרון בשבת

שאלה:

שלום,
יש לי כרית שקוראים לה memory, יש לה חומר מיוחד שזוכר את צורת הראש ומתעצבת לפי צורת הראש. האם יש בעיה להשתמש בכזאת כרית בשבת? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את הכרית, אבל אני מניח שבכל תנוחה הצורה של הכרית משתנה, כלומר אין כאן גמר עשיית כלי אלא כך הוא השימוש בכרית, היא בסך הכל עוטפת את הראש בשעת מעשה, ובתנוחת שכיבה אחרת היא תתעצב אחרת, ממילא אין בכך איסור.