תשע מידות בזמן שאינו עלול להריון

שאלה:

שלום רב ותודה מראש
האם תשמיש ב "תשע מידות" . לצורך העניין 'בני שכורה' או 'בני ישנה' [אם אין הבדל הלכתי ביניהם]
אסור רק בקשר לילדים ומותר בכך אם האשה בהריון או לא בימים הראויים לכך, או שבלי קשר אסור לנהוג כך? תודה !!
נ.ב – השאלה היא על לעיתים רחוקות כשיש לו הרגשת צורך ממש והוא, למשל, לא יעיר אותה מרוב בושה /עדינות יתר..

תשובה:

בודאי שאסור. כשחז"ל דיברו חריפות נגד הענין הזה הסיבה היא בגלל שראו בכך דבר שלילי וגס, האשה אינה כלי לפורקן של הגבר ומצות עונה היא כלי לחיזוק הקשר הנפשי בין בני הזוג והשמחה בבית.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום הרב
    לכאורא, מדוע שאלת ה9 מידות שונה מדברים אחרים שעליהם כתוב דרך עזות וכד.. (הוא למטה וכד) ושם יש הבדל בין זמן העלול להריון או לא? ישר כח