כבוד הבריות – לימוד עם קשיש שנודף ממנו ריח רע

שאלה:

שלום וברכה!
אני לומד בחברותא עם אדם מבוגר (מעל 80) נכבד מאוד.
לצערי, אותו אדם סובל מבריחת שתן, ואמנם הוא משתמש באמצעי ספיגה, אבל לפעמים הם אינם עוזרים למנוע את הריח הרע.
אם אעיר לו על כך הוא עלול להיפגע מאוד.
שאלתי היא, מה לעשות כאשר אני מגיע ללמוד איתו בזמן שריח רע נודף, האם יש לי היתר ללמוד במצב כזה?

תשובה:

כיון שזה מכוסה, נראה שהתזת בושם יכולה להועיל. אולי תעשה את זה באופן שלא ירגיש, דאורדורנט או משהו כזה…

מקורות:

ראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יש לחלק בין צואה למי רגליים שהאיסור לקרות רק נגדן וכשמכוסה בבגדיו [-אחרי שעבר עמוד ראשון שהוא מדאורייתא] אין בעיה בזה כמבואר בהלכות ק"ש ולכאורה אין בעיה בריחן ועכ"פ בוודאי מועיל בושם