אזכרה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמי נפטרה שנה שעברה ב- ט׳ בטבת תשפ״ב
(נקברה באותו יום מינהג ירושלים)
רציתי לדעת את היום המדיוק של סיום שנת האבל ואת יום האזכרה המדיוק ?
תזכה למצוות תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

בשנה מעוברת יש בזה חילוקי מנהגים בין הקהילות השונות ואני מבין שמכאן שאלתך:

למנהג בני אשכנז, עיקר הקובע הוא התאריך, יום הפטירה – ט' בטבת.

אצל בני ספרד עיקר הקובע הוא ה12 חודש, כלומר ח' בכסלו, אלא שמי שיכול יהדר לעלות לקבר גם בט' בטבת כמבואר בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא.

יש מקהילות הספרדים שנהגו לעשות אזכרה ב11 חודש, אבל זה לא במקום ה12 חודש, ואין מקור של ממש למנהג זה.

שבת שלום ובשורות טובות.