פגיעה ברכב

שאלה:

שלום וברכה.
אני נהג משאית. אתמול במסגרת העבודה נכנסתי למקום צר (איזור שאני לא מכיר ורחוק ממקום מגורי)וכשסובבתי את ההגה שמאלה הגלגל הימני פגע ברכב שעמד בצד ימין שלי. הרכב מלא מכות ואין לי דרך לדעת במדוייק מה הנזק שאני עשיתי. בנוסף, מכיוון שלא היה לי מקום לעמוד (מדובר במשאית גדולה),לא יכולתי להשאיר פתק עם פרטים.
אין לי דרך לאתר כרגע את הבן אדם, והמצפון מעיק לי שככה עזבתי את המקום..

מה ניתן לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

לכתחילה הייתה צריך לבדוק את אכן הזקת ואם כן להשאיר פרטים ע"ג הרכב ולא לברוח מהמקום. בדיעבד שכבר הלכת ולא השארת פרטים אין מה לעשות ובפרט במקרה שלך שיתכן שאתה לא חייב לשלם על הנזק משני סיבות. א. מי אמר שאכן הזקת. ב. גם אם עשית נזק, אם יש הרבה מכות הרי שמדובר ברכב ישן שלא משתלם להוציא הוצאה כדי לתקן, ודעת החזו"א אם לא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן פטור המזיק מדמי תיקון.

נהיגה בטוחה ובהצלחה.