סגרתי על שכירות דירה במחיר נמוך – מחוסר אמנה

שאלה:

באופן שפסקתי עם בן אדם שכור הדירה ב7000 דולר משום שכך הבנתי מתיווך שכך זה שוה ואח"כ התברר לי שאפשר לבקש הרב יותר ובאמת קיבלתי הצעה על 9500 דולר האם מותר לי לקחת השני במחיר יותר גבוה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הטעו אותך במחיר הדירה ואח"כ התברר לך שהמחיר הוא גבוה מותר לך להשכיר לשני בסכום יקר, למרות שהיה סיכום עם הראשון במחיר זול. ולכן אתה יכול להשכיר לשני במחיר של 9,500$.

בהצלחה.

מקורות:

אם קבעת עם לקוח על מחיר ואח"כ מצאת שוכר אחר שמוכן לשלם יקר יותר, ולא צפית זאת בתחילה בזמן הסיכום עם הראשון, לפי רוב הפוסקים אין איסור של מחוסרי אמנה ראה כאן בהרחבה.

במקרה שלך יש סיבה נוספת להתיר להשכיר לאחרים, מאחר והפסיקה עם הראשון היה בטעות, כיון שהטעו אותך במחיר של השכירות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לציין שלא התיווך שך אותו עיסקה הטעו אותו אלא ששמעתי מתיווך שזה המחירים וממיל אמרתי 7000 ואחרי זה שמעתי מהשוק ששזה שוה יותר