מה עושים כאשר יש סכנה לשמש בזמן הריון?

שאלה:

שלום וברכה
לאשתי נאסר על פי הרופא לשמש במשך כשלושה חדשים בתקופת ההריון מחמת סכנת הפלה.
כמובן שהדבר יוצר קושי בזוגיות, וגם הרהורים וכד' לבעל.
כיצד הדרך הנכונה על פי ההלכה לנהוג באופן כזה?

תשובה:

שלום וברכה

בחיים יש תקופות של קשיים, גם ברווקות לא תמיד קל… שלושה חודשים עוברים בסופו של דבר, מה שהכי חשוב זה לשמור קצת על הרחקות, למרות שהאשה טהורה, לא לישון יחד באותה מיטה, להמנע מלהביט בה כשאינה לבושה בצניעות, דברים שאתה יודע שעלולים לגרום לך לקושי תמנע מהם, ובעז"ה כמו שאומרים העולם, שיהיה רק בשמחות.

לידה קלה בעיתו ובזמנו בבריאות ובשמחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יש כמה סיבות שרופאים אומרים שאסור תשמיש
    וגם לא תמיד הרופא מספיק מומחה כדי לתת פיתרון
    מומלץ להתייעץ עם מכון פועה למציאת פיתרון (וכמובן אח"כ לשאול את הרב שלכם)
    רק לשם דוגמא לפעמים הפיתרון הוא ע"י שינוי תנוחה, או לא להכניס עד הסוף וכד'.