שוכר ששילם ארנונה מראש עם ריבית

שאלה:

בעל הדירה שאני מתגורר בו מבקש ממני לשלם את החשבון ארנונה שלי חצי שנה קדימה (הוא צריך את בשביל להוציא אישור טאבו) החיוב עבור החצי שנה הוא יקר בשבלי ואני לא יוכל לשלם אותו בתשלום אחד אלא ב5 תשלומי קרדיט שזה כולל רבית האם מותר לי לדרוש ממנו את ההוצאות (הרבית ) שנגרמה בגללו ?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב לשלם בתשלום אחד למרות שבעל הדירה מבקש זאת, והעצה הטובה ביותר שהוא ילווה לך את הכסף וישלם את הכל, ואתה תשלם לו את מה ששילם עבורך.

אם אתה שילמת את הכל ושילמת ריבית עבור התשלום מראש, אתה יכול מראש לבקש ממנו שהוא ישלם את הריבית שאתה צריך לשלם, ואין בכך איסור ריבית במה שהוא ישלם לך את הוצאות הריבית.

בהצלחה.