עציץ בתוך הבית בשמיטה

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לטפח עציץ נקוב שמתחתיו יש תחתית אשר נמצא בתוך הבית בזמן שנת השמיטה? מותר לנגב אותו מאבק לדוגמא? או להזיז ממקום למקום בתוך הבית?

תשובה:

ככל שהתחתית היא גם תחת כל הענפים ואין מה שיוצא מחוצה לה, זה בסדר, אם זה לא מכסה הכל, זה שייך לדיון הכללי בעציץ בבית במקום מרוצף אם נקרא שאינו נקוב, ורבים מקילים בזה בקומות הגבוהות, ראה הרחבה בכל זה כאן. בכל מקרה מותר לאבק אותו ולהזיז ממקום למקום בתוך הבית.