לשון הרע שהתפרסם ואי אפשר למוחקו

שאלה:

שלום לרבנים הגדולים והחשובים נ"י,

בעבר שוחחתי עמכם בעניין הלשון הרע שכתבתי והוא התפרסם וכעת לא ניתן למוחקו כמעט,
מלבד הדברים שמוצגים אצלי בצורה מסודרת שטרחתי אחריהם הרבה מאוד למחוק אותם עבודת נמלים ממש וב"ה הצלחתי וגמרתי,
אך את שאר הדיבורים שמפוזרים כל אחד במקום אחר זה ממש מעבר לכוחותי וזה טירחה שאין לה סוף,
פניתי לאחראים ועשיתי באמת כמעט ככל יכולתי והשתדלותי ופרסמתי שאני מצטער וממש כמעט מסירות נפש בשביל דבר זה,
ועם זאת לא עלה בידי למחוק את הכל ושאלתי בפי האם אני פטור מכאן והילך? האם שיבוא אדם ויקרא דברים רעים שכתבתי על פלוני ואלמוני על דבר זה וזה לא ירשם לי בשמיים על כך פגם ועוון?

תודה רבה!

תשובה:

מה שלא בידו של אדם, מספיק עצם החזרה בתשובה וזהו. רק בשבוע החולף נפטר הצדיק רבי אורי זוהר זצ"ל, ידוע כמה טרח והצטער מיצירות שמפורסמות ועולות עדיין מזמן שהיה חילוני, אבל הרבה לא עלה בידו להסיר כיון שהיו שם עוד שחקנים וכו', וכי יעלה על הדעת שזה מחסר משהו מתשובתו? ודאי שלא! בורא עולם אוהב את תשובתנו וככל שאתה עושה מה שבידך ונזהר מכאן ולהבא זו תשובה שלמה.