בישול תבלינים

שאלה:

שלום, עדשים מבושלים שאח"כ טיבלו אתם בלימון,פלפל שחור ומלח.
אין בכלל רוטב. האם אפשר בשבת להניח על הפלטה ולומר שהטיבול בטל לעדשים או שקיימת בעייה של בישול [השאלה מתייחסת רק לבישול ולא מצד מיחזי וכו']?
תודה!

תשובה:

בודאי אסור ויש בזה בעיה של בישול גמור. אין כל היתר כזה של בטל, מהה גם שזה עשוי לטעם ולא בטל לפי כללי דין ביטול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שתי שאלות:
    1.אם קודם השבת שמים במיקרו למספר דקות עד שרותח. זה יועיל להניח אח"כ בשבת על הפלטה מצד בישול?
    2.אם מניחים בשבת רק את העדשים ואח"כ מעבירים לכלי שני ומטבלים, האם זה בסדר מצד הלימון או שהוא מקלי הבישול?
    תודה

  2. 1. הפרי מגדים דן לומר, שיש בישול באש אחר בישול בתולדות חמה, כיון שזה נותן אפקט אחר, ובחוט שני סי’ כט כתב, שמיקרוגל נחשב לענין זה תולדות חמה, ומשום כך החמיר שלא לחמם דבר שבושל במיקרוגל על גבי פלטה של שבת.
    2. יכול להיות שהוא קלי הבישול, גם יש כאן בעיה של דבר גוש.
    אני הייתי מתבל לפני שבת.