שכירות על מקום חפץ

שאלה:

שכרתי דירה ולאחר שעזבתי השארתי שם תנור ואני רוצה עכשיו לקחת והמשכיר רוצה ע"ז 2500 שקל האם הוא יכול לעשות זאת

תשובה:

שלום וברכה,

אם השארת את התנור ע"ד שאתה מקנה לו את התנור למשכיר, לא תוכל לחזור ולקחת את התנור ללא הסכמה של המשכיר, וזכותו של המשכיר לדרוש תשלום. אם לא הייתה לך כוונה להקנות את התנור למשכיר, ולא להפקיר את התנור, אתה יכול לקחת את התנור ללא הסכמתו של המשכיר, ואין זכות למשכיר לדרוש תשלום עבור התנור שהוא שלך. ואם הוא דורש תשלום מותר לך להיכנס לבית וליטול את שלך ללא הסכמתו.

בהצלחה.