סמיכת גאולה לתפילה או תפילה בבהילות?

שאלה:

בס"ד בתפילה בנץ, כאשר נראה כי מאחרים את זמן הנץ, יש שממהרים ורצים להגיע בזמן, המצב יוצר לחץ של כל המתפללים ולפעמים גם אין מנין שיתחילו את התפילה ביחד. ונכנסים לתפילת י"ח מבולבלים לחוצים וללא ישוב הדעת.
האם ניתן לעשות הפסקה מאולצת של כ 10 שניות של נייחא והכנה לעמידה.

תשובה:

לא הבנתי מתי לעשות הפסקה?

יש לכתחילה להתחיל ישתבח מספיק זמן מראש באופן שיספק את רצון כולם. סיפר לי אבי שהוא מהמשכימי קום הרבה לפני הנץ, שאצלם במנין היו נוהגים רבע שעה לפני הנץ להתחיל ישתבח, ראו שיש אנשים שזה לא מספיק להם, נמנו וגמרו להוסיף שתי דקות… באופן עקרוני עדיף להמתין חצי דקה בתהילות לא-ל עליון מאשר להתפלל בבהילות.

שיתקבלו התפילות.