מידות ותורה- המשך

שאלה:

האם מותר,
אדם [ ראובן] יודע שאם ישאל את רבו הרבה שאלות, הוא לא יענה לו על הכל,
כי אומר לעצמו , כבר עניתי לו הרבה תשובות.

אז התלמיד פותח מייל בשם אחר , ששמו 'משה', [ כי בכל ת"ח -ראובן, נמצא ניצוץ משה רבנו]
ומשם – הוא שולח שאלות לרבו. ורבו עונה לו, כי רואה 'שמשה'… שלח לו שאלה

מותר?

תשובה:

שישאל באתר דין, כאן עונים בשמחה גם למי ששואל הרבה…

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום לרב, אשמח לשתף משהו יפה לא כהוראה, חידוש עבורי מפרשת השבוע.
    שלום לשואל אפשר (אפילו להרחיק לכת ולפתוח מייל שלישי נאמר, יששכר ולשאול את השאלה הזו או…)
    שתפנה לרבך חדוות עשייה ובטוב טעם, נועם הליכות והרבה כוונה טובה וכנה ותברר את גבול הטעם הנכוו מצידו באשר לטורח זמנו לשאלות בתדירות זו או אחרת. אחר כך הכל יהיה נעים ומוגדר ולא ירגיש לך כעושה "מחטף". ברשות הרבנים, זה מזכיר לי משהו יפה ששמעתי בשיעור בבית הכנסת אינני יודע שמו המלא של הרב, יצחק, בין היתר תיאר לנו את "חילחול המידות" באשר למדוע בפרשת השבוע מוזכרים המרגלים יוצאי חלצי שבט יוסף, באופן שמוזכרים אפריים ואז יוסף ומנשה, אפשר לעיין בהרחבה במוסף רש"י. אביא המסקנה כדי לא להאריך בפני חכמים, שאפילו אם מעשיך אולי לשם כוונה טובה להגדיל קודש ותורה (כפי שהתכוון יוסף על אחיו) אם יש שם בתחושה היושרה אי נוחות, כפי שבסופו של דבר קרה כשאשר הזדעק יוסף הצדיק אל אביו באשר למקרה (למשל) "אבר מן החי", בסוף התגלגל מן המידה הזו שאחד מתוך שני נכדיו המרגלים הוציא דיבת הארץ.

    בהצלחה,
    ותורה/תודה רבה