לקנות מוצר שאולי היה שמור ללקוח אחר

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
אתמול הלכתי לקנות חצאית ומצאתי מאחורי הדלפק את החצאית שרציתי. היא הייתה האחרונה בחנות כמו שרציתי.
שאלתי את המוכר הערבי האם מישהי ביקשה לשמור את החצאית ולכן היא מונחת מאחורי הדלפק והוא ענה לי שלא, הם לא שומרים והם מפנים מהתאים לשם (הוא היה אחראי משמרת וערבי).
אני חוששת שמישהי ביקשה לשמור את החצאית והיא האחרונה בחנות מהסוג הזה ואני קניתי אותה במקומה ושזה גזל או אבק גזל או מה שנשוא עליך…
מה עליי לעשות?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

המוכר אמר לך שזה לא שמור ולכן אין צורך לחשוש. וגם אם זה שמור זכותם למכור ללקוח שבא לקנות עכשיו, והם לא חייבים לשמור ללקוח שרצה לשמור. ולכן אין כאן חשש גזל.

בהצלחה.