ברכה אחרונה על דעת להמשיך לאכול

שאלה:

שלום וברכה.
כאשר אני אוכל מסטיק ומברך ברכה ראשונה. ואחרי חצי שעה של לעיסה. אני רוצה לשתות מים. אז אני מברך ברכה ראשונה על המים וישר אחר כך ברכה אחרונה.ואם אני רוצה להמשיך ללעוס את המסטיק. מה אני עושה? מברך שוב ברכה ראשונה על מסטיק או שזה נחשב לי כבר בברכה הראשונה שבירכתי בהתחלה על המסטיק? מפני שכביכול ברכתי נפשות על המים, אז סגרתי כבר את הברכה כביכול לא?

תשובה:

אחרי זמן כזה כבר אין טעם וממשות במסטיק ואפשר להמשיך ללועסו ללא חשש. באופן כללי נחלקו הדעות אם ברכה אחרונה מתאימה נחשבת הפסק כאשר היה בדעתו להמשיך, ראה כאן