שינוי שם כהן חלל

שאלה:

שלום,
אבי היה כהן שהתגרש ואמי גרושה, התחתנו בנישואים אזרחיים. נולדתי מנישואים אלו.
על פי ההלכה אני כהן חלל, על אף שבתורה אמר אלוקים לאחר סיפור נוח כי יותר לא יתקיים "אבות יוכלו בסר ושיני בנים תכהנה".
לשאלתי, ברצוני להתחתן כדת ישראל, האם ברבנות יחיבו על שינוי שם משפחה כהן?
להבנתי הדבר חשוב משום שילדי חלל כהן אסור לכהן. ובכך הדבר נשמר משום שאם שם המשפחה יושמט כיצד אדאג שהחטא לא יקרה לדורות אחראי.
אין ברצוני להמשיך להתחתן בנישואין אזרחיים ובטח לא להטיל דופי בכבוד כלתי.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

הרבנות אינה דורשת להחליף את שם המשפחה למרות היותך חלל. נכון שכמובן שאין בך כל דופי או אשמה במעשי הוריך, אבל זוהי ההלכה ולה אנו צמודים. המשמועת היא כמובן שאין בכך קודשת כהן, אין לך איסור להתחתן עם גרושה וכד' או להיטמא למתים. אולם בנותיך בעתיד לא יוכלו להינשא לכהנים. (לאחר שהם ינשאו לישראלים ילדיהם אינם נושאים עוד משהו מהחללות של הסבא – וכפי שאמרו בגמרא "בני ישראל מקווה טהרה לחללים").

בהצלחה