נמצא כסף

שאלה:

מצאתי בתור למשרד ממשלתי סכום כסף בשטרות. (100+50+20 מקופלים) שאלתי אדם שהיה באזור אם זה שלו. ואמר לי שלא.
מה הדין? לשים בבקרת השומר?(ואז הוא יקח את זה אם אף אחד לא יבוא) או שזה שלי? או להשאיר מס' טלפון?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השטרות היו מקופלים היטב ולא נפרדים בעת נפילה, הרי זה סימן, וצריך לתלות מודעה ולהשאיר מספר טלפון.

אם השטרות המקופלים לא מהודקים היטב ועלולים להיפרד בעת נפילה, הרי הם שייכים למוצא, כדין אבדה שאין בה סימן. ומותר לך לקחת לעצמך.

בכל מקרה אין לתת לשומר, אלא לתת לו את הפרטים שלך והוא יימסור את הפרטים שלך לבעל הכסף שיבוא לחפש.

בהצלחה.