השבת גזילה ליורשים

שאלה:

מי שגזל אישה ונפטרה שצריך להשיב ליורשים והם גרים רחוק האם צריך לחפש אחריהם? ועוד האם צריך לחלק את הכסף בין היורשים או שיתן לאחד מהם?
והאם אם הוא כבר תרם את כסף לעילוי נשמתה האם מועיל?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להשיב את הגזלה ליורשים. ולא מועיל לתת ליורש אחד אלא צריך לחלק בין כל היורשים, או לתת ליורש אחד שיחלק לכל היורשים – כשסומך עליו שיחלק בין היורשים.

תרומה לצדקה לא מועילה לתקן איסור השבת הגזל, אלא יש לעשות השבה ליד הגזלן. וגם אם עשה צורכי רבים, זה רק כאשר לא יודע למי להשיב אבל אחר שנודע לו חייב להשיב ליד הנגזל או ליורשיו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שסז סעיף ד.