מלון ללא מזוזות

שאלה:

שלום
האם מותר לי לישון לילה באמצע השבוע במלון קפסולות בתל אביב ,זה מלון ללא כשרות כי אין מזוזות בקפסולות האם מותר לישון רק?
תודה

תשובה:

שלום רב

אין חיוב לקבוע מזוזה בחדרו שבמלון אפילו בארץ ישראל, אלא אם כן הוא דר שם שלושים יום, החילוק בין ארץ ישראל לחו"ל הוא רק לענין השוכר דירה באופן שהוא נוהג בה כבעל הבית ולא כאורח, שבארץ ישראל הוא חייב במזוזה מיד, ולא במלון שאינו אלא דירת עראי [אולם בעל בית המלון חייב לקבוע מזוזה בחדריו].

מקורות:

ראה שו"ת מהרש"ג ח"ב סי' קכב, ושו"ת באר משה ח"ב סי' פו  ושו"ת משנה הלכות ח"ד סי' קלד [והקילו שם אפילו ביות מל' יום], ושו"ת קנין תורה ח"ה סי' קח, וראה בהרחבה בשדי חמד מערכת מ' כלל קיח. על כן אם נמצא במלון יותר מחודש יקבע מזוזה ללא ברכה.