הלוואה לקבלן

שאלה:

הזדמנה לי עסקה בה קבלן בניין מציע לי להלוות לו סכום כסף לפרויקט ולאחר סיום הפרויקט, אקבל חלק מהרווחים תמורת ההלוואה.
האם יש כאן איסור ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה קונה דירה או חלק מדירה מהקבלן ואתם עושים קניין, אין איסור ריבית. ואם אתה מלווה לו את הכסף והוא מחזיר לך את ההלוואה עם אחוזים זה איסור ריבית. וכדי להתיר את האיסור אתם צריכים לערוך ביניכם היתר עסקה, ואז לא יהיה איסור ריבית. אם אתה צריך היתר עסקה או ביאור מהו היתר עסקה תוכל להגיב באתר ונשלח לך.

בהצלחה.