שהייה במאכל שהתבשל כמאכל בן דרוסאי

שאלה:

האם מותר לכתחילה להניח בערב שבת סמוך לשקיעה דג סלמון שנצלה מעט בערב שבת בתוך התנור עם טיימר כיבוי- כדי שהסלמון יתבשל לסעודת ליל שבת?

תשובה:

שלום וברכה

אף שלדעת השולחן ערוך לא די בכך שהוא כמאכל בן דרוסאי והשהייה בתנורשאינו גרוף וקטום מותרת רק במבושל כל צרכו ומצטמק ורע לו, מנהג הרבה מקהילות הספרדים בזה כדעת הרמ"א שהקל כבר במאכל בן דרוסאי, ראה ארץ חיים סי' רנג סעי' א, כף החיים שם ס"ק כג, אור לציון ח"ב פרק יז וכנראה שזה היה המנהג הרווח, ומכל מקום אחר שכתב הביאור הלכה שם שראוי לחשוש לדעת השלחן ערוך [גם לבני אשכנז, והחזון איש אגב חלק עליו בזה] ודאי זה נכון לגבי ספרדים. לכן ודאי המיקל, גם ספרדי יש לו על מה לסמוך וכך כנראה היה המנהג, אבל החמיר [ספרדעי לכל הפחות] תבוא עליו ברכה.

תנור זה אין לפותחו כלל עד שיכבה עם הטיימר בגלל התרמוסטט!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה שכתבתי הוא בלי כיסוי כפתורים, עם כיסוי יש שמקילים גם לדעת השו"ע, יודגש כל דברינו לגבי שהייה מלפני שבת ולא חזרה בשבת.