צירוף מאכלים שברכותיהם שונות – לברכה אחרונה

שאלה:

אכילת למשל של 20 ג של שהכל ועוד 10ג של מזונות
האים מברכים ״בורה נפשות״
תודה מראש על התשובה

תשובה:

במקרה שהזכרת, לדעת המשנה ברורה על פי רבים מהפוסקים זה מצטרף לבורא נפשות, אולם הגר"ע יוסף בחזון עובדיה ברכות עמ' רסב הביא מזה גם מדעת החולקים, וכל אחד יעשה כהוראת רבו.

ומכל מקום אכן, כאשר אוכל חצי זית עוגה וחצי זית דבר שברכתו בורא נפשות לדעת המשנה ברורה אין בעיה, מברכים בורא נפשות שהיא ברכה יותר כוללת, אולם במקרה שאכל חצי זית עוגה וחצי זית פרי של שבעת המינים, נחלקו הדעות, לדעת דרך החיים ברכות הנהנין סעי' כו יש לברך על המחייה, כיון ששניהם צריכים מעין שלוש ועל המחייה יותר כוללת, אולם הקיצור שו"ע בסי' נא חולק וסובר שאף במקרה זה יש לברך בורא נפשות, לכן יש להמנע מלהכנס לספק הזה ויש לאכול עוד קצת…