"לאמר לך אתן את ארץ כנען חבל נחלתכם"

שאלה:

שלום לכבוד תורתכם רבנים יקרים,
אפתח בתודה אישית על הפעילות הכללית – על המסירות שלכם לתשובות מרוות ומאירות עיניים, אתרכם מעיין נובע. ותודה שאתם פתוחים כך לקהלים באהבת ישראל.

בהמשך לכותרת השאלה, אשמח לעזרתכם בהבנת בחירתו של הש"י את כנען תחילה כאוחז הנחלה, בגין מה זכה כנען שהארץ המובטחת ניתנה תחילה על שמו קודם ישראל?
עם דגש (לידיעותיי הקלות) על כך שהקב"ה שיודע לפנים ומלפנים וצופה שיטנף וישחית כנען את נחלת משכן קודשו העתידי.

תודה רבה!

תשובה:

אינני יודע במה זכה כנען בענין זה… מה שכן מצאתי בילקוט שמעוני פרשת מצורע, זו שאלה דומה, מדוע זכה כנען שהארץ נקראת על שמו [היו כאן שבעה עמים]?! ועל זה נאמר שכיון שברגע שעם ישראל באו לארץ פנה והלך לו ולא לחם כמו שאר שבעה עמים, נקראת על שמו וניתנה לו ארץ אפריקי.

שבת שלום.