הפרעת צלצולי טלפון בזמן תפילה

שאלה:

שלום וברכה
אדם שצלצולי והתראות הטלפון שלו מפריעים בבית הכנסת ובפרט בשעת התפילה ואפילו בזמן העמידה.
א. מהם שורת האיסורים עליהם הוא עובר?
ב. יש לציין, שהעירו לו לאדם זה לא פעם אחת, אך ללא הועיל, תגובתו תוקפנית כלפי העניין ולעתים תירוץ בפיו: אני איש ביטחון/מד"א וההתראות הם התראות על אירועי חירום וביטחון.
האם עדיין מותר שיפריעו צלצוליו, גם עפ"י הסיבה הנ"ל, באופן קבוע ומתמשך ואף תוך כדי תפילת העמידה?
(האם תחושת הזילות של בית הכנסת בעקבות העניין והזלזול במתפללים אינה נחשבת?)

תשובה:

אכן ברור שיש בענין זה בזיון בית הכנסת והפרעת התפילה וזה אסור בהחלט, יש ללמדו לשים את המכשיר על רטט וכך לא יפריע לאחרים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה
    הייתי שמח לתשובה מפורטת יותר, עם המקורות ההלכתיים לאיסור וכן התייחסות להתראות של מד"א וביטחון, באיזה אופן זה מותר והאם יש לכך הגבלה כלשהיא, או פתרון אחר בבית הכנסת.

  2. כמובן אין מקורות מפורטים על טלפון סלולרי, חידוש של ה20 שנה האחרונות… הפוסקים דיברו הרבה על איסור מורא מקדש, תוכל פשוט לקרוא את דברי השו"ע ומשנה ברורה בסימן קנא על איסור דיבור בבית הכנסת, דיבור אכילה וכו' וכל שכן צלצולי טלפון… שלא לדבר על הפרעה למתפללים, איזה שולחן ערוך צריך בשביל להבין שאם טלפון מצלצל בשמונה עשרה זה מפריע מאוד ומקומם?? בנוגע למד"א וכדומה ברור שיש להשאיר פועל, עד כמה שהוא אכן כונן וכו' ויוצא לכל קריאה באיזור כאן ועכשיו, וזה לא סתם… אם הןא לא יוצא באמצע שמונה עשרה אז במחילה שלא ישאיר פועל. כמו כן כפי שכתבתי יש להשתדל לקיים הכל, כלומר להנמיך צלצול או לבטלו ולשים על רטט, לא כל בית הכנסת אמור לקבל את ההתראה…